Filosofia del Rugby

Per a molts, sobretot aquells que fa molts anys que juguem, el Rugby és més que un esport. És pràcticament la nostra forma d’afrontar la vida, sobretot pels valors que aprens i t’inculquen des del primer dia que trepitges un camp de Rugby. La majoria d’aquests valors, són normes no escrites, i pràcticament totes tenen un objectiu comú, que la batalla que es lliura al camp, es quedi al camp.

Les tradicions en aquest esport, són part intrínseca del mateix, i són la base per la qual, les persones que han jugat alguna vegada acabin enganxats a l’esport de forma perenne. Sempre es diu, que no existeixen exjugadors de Rugby, i trobo que és veritat.

Un cop comences a jugar, és difícil que puguis oblidar la sensació que t’envolta al camp. Els companys al teu cantó, l’adrenalina per les teves venes, les mirades d’aprovació i de complicitat, els cops a l’esquena per donar-te ànims, la tensió al cos, la superació de la por, el repàs mental de totes les jugades. I de cop i volta, surts al camp, i tot explota dins teu i saps que no hi ha cap altre sortida que donar-ho tot, per tu, pels teus companys, pel teu equip.

La resta no importa en aquest moment, tan sols importa la pilota, la línia d’assaig i els companys que et protegeixen l’esquena. El partit és una successió borrosa d’imatges, sentiments, i inevitablement algun copet. Al cap de 80 minuts, tot s’acaba, has guanyat o has perdut, és indiferent (Bé, no del tot indiferent), però el que realment importa, és la teva pròpia batalla amb tu mateix. Ho has donat tot? Has esgotat tot el que podies donar? Si la resposta és afirmativa, aixeques el cap i somrius, orgullós i ple de joia al cor. Agafes al primer company que trobes, i l’abraces, i saps que en aquell moment, no estàs abraçant al teu company, estàs abraçant al teu germà. És la teva família fora de la família.

I no ens oblidem del tercer temps, és el moment en el qual, l’equip local dóna de beure i menjar a l’equip visitant, com a mostra de respecte, d’amistat i de sentiment de companyonia de pertànyer al gran club que som tots els jugadors de Rugby.

Salut i Rugby.